Project › red paarden van de slacht

Nog steeds komen te veel "gezonde" paarden in de slacht terecht. Ook de financiele crisis die al jaren heerst heeft hier een grote impact op. 

Bij een opvang moet men het paard gratis afstaan en vaak ook nog een afstandsvergoeding betalen, waardoor helaas een ritje naar de slacht voor sommige mensen (vaak noodgedwongen) aantrekkelijker blijft. 

Hier willen wij het verschil maken. Wij "kopen" de paarden tegen slachtprijs, de eigenaar heeft het geld van de slacht, maar het paardje gaat nog een goede toekomst tegemoet. 

We verzorgen de dieren tot ze terug op kracht zijn, trainen er mee, doen grondwerk, trailerladen, schriktraining enz tot ze klaar zijn om als recreatiepaardje te verhuizen naar hun forever home. 

Wij zijn volledig afhankelijk van eigen inbreng en donaties. Meestal zijn de dieren al ruime tijd verwaarloosd, onderoedt, hebben slechte hoeven of andere medische problemen die moeten aangepakt worden. 

Onze paarden en pony's worden zo natuurlijk mogelijk gehouden op weides met schuilstallen en onbeperkte toegang tot ruwoer. 

Er komen heel wat kosten kijken bij deze manier van werken, zo eet 1 paard makkelijk tot 500 kg hooi per maand en heeft een verzwakt paard tot wel 100 kg recuperatievoer nodig op maandbasis
Bij elk paardje komen er ook kosten van de hoefsmid, veearts, tandarts enz 

Om een langdurige werking van ons initiatief te kunnen garanderen zijn er helaas ook best wat centjes nodig. 

Als iedereen een paar euro wil doneren en dit project wil delen komen we al een heel eind. 

We care for Horses and we hope you care to

Geen updates

Goede redenen om te investeren:

We kunnen niet de hele wereld veranderen, maar wel de wereld van een paar paarden. Dat kunnen we niet zonder hulp van donaties.

Aandachtspunten:

aankopen van grond zou beter zijn dan het huidige huren
in de winterperiode is er geen gras en dus meer droog hooi nodig

Welke opportuniteiten zijn er:

ledendagen, activiteiten, ponydagen waar u als sponsor ook terecht kan

Welke concurrentie / bedreigingen zijn er:

andere opvangcentra zijn geen concurrentie of bedreiging, ze hebben allemaal hetzelfde doel, er is nog steeds een tekort aan mogelijkheden.

Crofun nieuwsbrief