Project › Instrumenten voor opMaatorkest

45.27%
38
Mensen steunen dit project
€ 2.716,00
opgehaald van de € 6.000,00
Flexibele Financiering
0
Dagen te gaan
deFilharmonie vzw
  • deFilharmonie
  • Antwerpen, BE
  • deFilharmonie is een professioneel symfonisch orkest en speelt per seizoen 100 concerten in binnen- en buitenland voor ruim 100.000 mensen.

Beloningen

Iedereen speelt!

Met opMaatorkest geven deFilharmonie en Academie Deurne maatschappelijk kwetsbare kinderen de kans om in aanraking te komen met klassieke muziek. Ze bespelen in groep een instrument, ontwikkelen hun talenten, maar hebben bovenal veel muzikaal plezier. Kinderen leren op een speelse manier verantwoordelijkheid opnemen, een engagement aangaan en toekomstgericht werken. Gedurende twee jaar vormt opMaatorkest een uur per week een onderdeel van het vaste lessenpakket op school.

Het project startte in 2012 en telt momenteel 89 kinderen uit de Stedelijke Basisschool Omnimundo en het Sint-Eligiusinstituut in Antwerpen.

In september 2014 verdubbelt het aantal muzikanten in opMaatorkest. Daarom zijn er dringend bijkomende middelen nodig om voor elk kind een instrument te voorzien!  Door de krachten te bundelen hopen we €6000 te kunnen inzamelen. Met het ingezamelde bedrag kopen we 2 cello's, 6 fluiten, 6 trompetten, 5 violen en 3 saxofoons aan die vanaf september zullen gebruikt worden om les te geven aan 22 van de nieuwe muzikantjes in spe.

Bekijk hier een kort filmpje over opMaatorkest >>>

deFilharmonie, de Academie Deurne muziek, woord en beeldende kunsten en de kinderen van opMaatorkest danken u alvast voor uw steun!

PS: Surf voor meer uitleg over crowdfunding en een stapsgewijze uitleg over hoe u een bedrag kunt overmaken naar www.defilharmonie.be/crowdfunding

Catalin, een bijzonder muzikantje in opMaatorkest

image

Een heel bijzonder muzikantje van opMaatorkest is het tienjarige blinde jongetje Catalin. In september koos hij met veel enthousiasme voor trompet. Hier de interpretatie van zijn instrument op papier! Hij is één van de 9 trompettisten die wekelijks les krijgen van meester Luc, vaste trompettist bij deFilharmonie en ... Catalin doet het geweldig! Steun opMaatorkest via www.crofun.be en zorg er mee voor dat we kinderen zoals Catalin kunnen blijven inspireren!

Acteur Stefaan Degand is ambassadeur van opMaatorkest

image

Artist in residence Wim Henderickx steunt opMaatorkest

opMaatorkest tekent!

image

Steun je opMaatorkest voor €50, dan krijg je een exclusieve tekening van een van de muzikantjes van opMaatorkest. Eentje zoals deze bijvoorbeeld!

Ook Dirk Brossé steunt opMaatorkest!

Financierders

avatar
Anoniem

€ 25,00

avatar
Anoniem

€ 500,00

Sponsor : Koninklijke Katholieke Fanfare De Eendracht, Sint Guibertusplein 5, 2222 Itegem

€ 25,00

Viva la musica! Muziek verenigt, muziek werkt heilzaam. Bravo voor dit project, en chapeau voor de lesgevers!

avatar
Anoniem

€ 25,00

avatar
Anoniem

avatar
Anoniem

avatar
Anoniem

avatar
Anoniem

Goede redenen om te investeren:

Het project is een unieke samenwerking tussen DKO, kunstensector en basisonderwijs en beïnvloedt de algemene ontwikkeling van de kinderen.

Aandachtspunten:

opMaatorkest vraagt een specifieke pedagogische aanpak. Momenteel wordt er geïnvesteerd om deze methodiek verder te optimaliseren.

Welke opportuniteiten zijn er:

In een stad als Antwerpen, met hoge kansarmoede, is er een enorm groeipotentieel aanwezig voor opMaatorkest.

Welke concurrentie / bedreigingen zijn er:

Wegvallen van subsidies of wijzigingen in subsidieregeling maken het project kwetsbaar.

Crofun nieuwsbrief