Project › 1024 kinderen leren programmeren

Op donderdag 7 mei organiseert CoderDojo Belgium de eerste MegaDojo in de Limburghal in Genk. We verwelkomen 1024 kinderen en hun leerkrachten voor een fantastische doe-en-beleef-dag in het teken van technologie, programmeren en STEM. De term STEM staat voor Science, Technology, Engineering & Mathematics- richtingen, waarbij we hopen dat kinderen terug vaker voor een STEM- richting zullen kiezen.

Een dojo is een digitaal knutselatelier waar kinderen zelf fantastische creaties ontwikkelen in Scratch. Scratch is een supercoole computer programmeertaal geschikt om snel resultaat te bereiken zonder specifieke voorkennis.

Daarnaast is er een coole zaalshow of kunnen de kinderen spelenderwijs ontdekken hoe technologie hun dagelijkse leven beïnvloedt op de 'tech fair'.
Uiteraard dompelen we ook de leerkrachten onder in de wondere wereld van het programmeren zodat ze er ook later in de klas mee aan de slag kunnen!

Om de MegaDojo te doen slagen, zijn we op zoek naar financiële middelen om te gebruiken op organisatorisch vlak. We hebben nood aan materiaal, transport, techniek,... om van 7 mei een onvergetelijke dag te maken. 

CoderDojo Belgium is een vzw die kinderen gratis leert programmeren. Dankzij onze vrijwilligers zijn we momenteel al op zo'n 37 locaties in België actief.

Website: http://www.megadojo.be/

Website: http://coderdojobelgium.be/

Twitter:  https://twitter.com/CoderDojoBe 

Facebook: https://nl-nl.facebook.com/CoderDojoBelgiumvzw 

LinkedIn: https://be.linkedin.com/company/coderddojo-belgium

Geen updates

Financierders

avatar
Anoniem

€ 5,00

avatar
Anoniem

avatar
Anoniem

€ 10,00
€ 15,00

Omdat ik er zelf jammergenoeg niet kan bij zijn, via deze weg toch een klein duwtje in de rug! En wacht tot als die van mij groot genoeg zijn ;)

avatar
Anoniem

€ 50,00

avatar
Anoniem

Proficiat aan alle vrijwilligers die CoderDojo steunen!

avatar
Anoniem

avatar
Anoniem

€ 25,00

avatar
Anoniem

€ 50,00

XXL graag

avatar
Anoniem

avatar
Anoniem

avatar
Anoniem

€ 30,00

Uit sympathie!

avatar
Anoniem

€ 75,00

Go for it

Goede redenen om te investeren:

De CoderDojo sessies zijn immens populair, ze zijn dan ook gratis. Ouders beseffen het belang van ICT kennis en zien toekomstperspectieven.

Aandachtspunten:

Groeipijnen op logistiek vlak: het is moeilijk om materiaal (laptops, arduino kits,...) bij elkaar te krijgen zonder financiële steun.

Welke opportuniteiten zijn er:

Uitbreiden naar meer locaties in heel België.

Welke concurrentie / bedreigingen zijn er:

Steeds weer voldoende vrijwillige coaches vinden.

Crofun nieuwsbrief