Beste,

Mijn naam is Rani Permentier en ik ben 20 jaar oud. Ik zit in mijn tweede jaar orthopedagogie (Orthopedagogie betreft een specialisatie die zich richt op de behandeling van mensen met een mentale en/of fysieke beperking en mensen die zich in een problematische leer- of opvoedingssituatie bevinden.) In mijn laatse jaar -en dat zal er snel zijn- zal ik gedurende drie maanden stage volgen. De zorgsector hier in België heeft werkkrachten te kort en zij kunnen mijn hulp zeker gebruiken, toch wil ik ervaring opdoen in het buitenland en de mensen daar helpen. Ik wil dit doen omdat ik met eigen ogen wil ondervinden hoe het leven daar is, hoe zij omgaan in de opvoeding met kinderen en welke middelen zij (maar) ter beschikking hebben.

Wat ga ik doen?
Ik zal gedurende drie maanden stage lopen in Kaapstad, een stad waar de verschillen tussen arm en rijk zeer duidelijk zijn. In het sociale project heb je keuze uit 5 projecten, ikzelf zou het liefst werken in een créche. Ik heb namelijk kinderverzorging gedaan en al in tal van kinderdagverblijven stage gedaan. Ik heb dus heel wat ervaring met kleine kinderen maar ben er mij helemaal van bewust dat het verschil tussen de kinderdagverblijven hier en diegene daar in de sloppenwijk, een wereld van verschil zijn. De sociale projecten zijn zoals ik al vermeld had gelegen in de sloppenwijk, wat dus voor een grote ‘cultuurshock’ kan zorgen. Dit is ook de reden dat ik hiervoor zou kiezen, ik wil het verschil zien en ervaren met wat we hier in België leren. Ik ben ervan overtuigt dat dit je zoveel meer kan bijbrengen en dat dit iets is dat je voor de rest van je leven zal meedragen. De kinderdagverblijven hier hebben hele hoge eisen van kind&gezin uit, zowel qua materialen als de manier waarop ze met de kinderen moeten omgaan. Ik heb geen idee hoe ze daar de baby’s verzorgen maar dit maakt mij zeer nieuwsgierig. Qua materialen zal het zeer primitief zijn, maar dit maakt het juist zo een grote uitdaging. Dit sociale project wordt gecombineerd met een grote passie van mij, namelijk het surfproject. Hierbij zullen we langs gaan in buurten waar veel kinderen zijn en ook scholen, het is de bedoeling dat we de kinderen gaan aanmoedigen om mee te gaan surfen. Dit project is gericht op kinderen die niet de kans hebben om zo een sport te beoefenen, hierdoor krijgen ze toch de kans om een leuke sport te doen en op deze manier worden ze ook van de straat gehouden, dit doen ze om criminaliteit te vermijden. Dit is uiteraard ook zeer belangrijk voor de kinderen want je biedt hen meer kansen. Het surfproject betrekt kinderen uit de townships in een initiatief om ze na schooltijd met surflessen van de straat te houden en ze naast een gezonde portie lichaamsbeweging de noodzaak van teamwork, regels en discipline bij te brengen.

Mijn doel:
Mijn doel is om er écht te zijn voor de mensen daar. Ik wil hen dingen bijbrengen, ik wil hen kansen geven en een overvloed aan liefde geven. Ik weet hoe ik moet omgaan met kinderen en aangezien deze kindjes sowiso al minder kansen krijgen wil ik toch het optimale halen uit wat ik hen wél kan geven. Oprechte liefde. 

Waarom crowdfunding?
Mijn project kost alleen al voor het project en de vliegtickets meer dan 6000 euro, daarbij tel ik mijn persoonlijke uitgaven gedurende deze drie maand nog niet. Dit is een heleboel geld en dit is niet iets dat ik zomaar kan neertellen als student. Ik wil mijn droom achterna gaan en de kinderen daar extra kansen geven. Alle beetjes zijn welkom en brengen mij al een stapje dichter bij Afrika!

Tot slot:
Ik heb een blogje genaamd www.youngwildfree.be, hier kunnen jullie mijn hele Afrikaanse avontuur volgen aan de hand van artikels, foto's en filmpjes. Mensen die doneren krijgen uiteraard ook een plekje op mijn blog, ik ben jullie enorm dankbaar en jullie maken stuk voor stuk deel uit van dit prachtige project.

"I dream of an Africa which is in peace with itself."
 

 

Investisseurs

€ 100,00

Veel succes met je schitterende project!

avatar
Anonyme

€ 20,00

Heel veel moed.

€ 20,00

Aangezien reizen je lust is :-) stel ik je voor dat je in Z.A. contact opneemt met Karl Symons, schrijver van "Wat Dawid wist" die zich inzet voor de laatste Khomani gemeenschap (Khoisan).

€ 5,00

Doe dat goed in Zuid-Afrika. Ik gun het u e hopelijk helpt dit. SUCCES

Les bonnes raisons d'investir

Alles is al geregeld: Stageplek, begeleider, mijn stage uren, groot deel van de kosten, motivatiebrief enz...

Points d'attention

Kaapstad is een vrij criminele stad, zeker aangezien ik stage doe in de sloppenwijk.

Opportunités

Zeer groot aangezien ik hier 100% achtersta. Indien mijn stage niet doorgaat die ik dit project samen met mijn vriend, na onze studies.

Quels-sont les concurrents et quelles-sont les menaces

- Indien ik niet geslaagd ben op mijn examens mag ik niet op buitenlandse stages.
- De stage moet goedgekeurd worden door school.

crofun newsletter