43.92%
61
People funded this project
€ 4.392,00
funded of € 10.000,00
Flexible Funding
0
Days to go

 

“Onze missie is de drempel naar onderwijs voor meisjes in Tanzania verlagen via het aanbieden van herbruikbaar maandverband.”

 

In samenwerking met de Britse NGO Village to Village en het Uchira Children’s Fund, startten wij, vier KU Leuven studenten van Academics For Development het project ‘TanziPads’ op. In de zomer van 2015 trekken we naar Tanzania om ons project rond herbruikbaar maandverband als hulpmiddel voor schoolgaande meisjes, te implementeren.

 

Academics For Development

 

Het doel van Academics For Development (AFD) is studenten de mogelijkheid bieden om via het toepassen van hun verworven kennis sociale impact te hebben in het Zuiden op een zinvolle en duurzame manier. AFD doet dit door jaarprojecten te organiseren waar studenten een heel jaar in team samenwerken aan een probleem van een NGO en dan dit project tijdens de zomer werkelijk verwezenlijken in het Zuiden. AFD wil op een unieke manier studenten, het Zuiden en de bedrijfswereld verbinden.

 

Wij, Pia Arras (student psychologie), Stefanie Cool (student rechten), Christopher Gray (student bio-ingenieur) en Lotte Segers (student geneeskunde) werken samen aan een project in Tanzania: Tanzipads. In de zomer van 2015 gaan we zes weken ter plaatse werken om onze verworven kennis, inzichten en voorbereidingen van het voorbije jaar toe te passen.

 

TanziPads

 

In Tanzania wordt hard gewerkt aan onderwijs voor iedereen. In lager onderwijs is het registratieniveau bij de hoogste van Afrika, met slechts een klein verschil tussen jongens en meisjes. Ondanks de inspanningen blijft echter de transitie naar secundair onderwijs problematisch: het registratieniveau bedraagt 30,8 % voor lager secundair onderwijs en slechts 1,9% voor hoger secundair onderwijs. Vooral bij meisjes ziet men een enorme drop-out. Menstruatie is één van de grootste redenen waarom meisjes achterop geraken en uiteindelijk niet meer naar school komen. Door armoede hebben velen namelijk geen toegang tot de wegwerpbare maandverbanden en tampons zoals wij die kennen. Door het gebruik van onhygiënische materialen ter vervanging van maandverband, worden de meisjes blootgesteld aan verscheidene infectieziekten. Bovendien is het taboe omtrent menstruatie enorm, waardoor ook schaamte en stigmatisatie opgroeiende meisjes parten speelt. Door menstruatie en onvoldoende toegang tot hygiënische producten verliest een meisje in totaal tot 6 weken school per schooljaar. Hierdoor vallen vele meisjes af.

 

Met het project TanziPads richten wij onze pijlen op dit probleem. Herbruikbaar maandverband, de Tanzipads, biedt voor meisjes de perfecte middenweg tussen dure producten en onhygiënische materialen. Bovendien willen wij de meisjes met de introductie van de herbruikbare maandverbanden een vorming bieden in verband met gezondheid, puberteit, hygiëne en menstruatie. Met een investering in materialen en opleiding van de lokale bevolking is het mogelijk een duurzaam en op termijn zelfvoorzienend project op te starten dat zal voorzien in herbruikbaar maandverband. Het doel is om voor vrouwen een opleiding te voorzien op 3 vlakken, namelijk een vaardigheidstraining voor de productie van de Tanzipads, een business training en een training rond gezondheid en menstruatie. Zo zullen zij op termijn in staat zijn het project verder te zetten zonder continue ondersteuning van buitenaf.

 

 

Uw steun

 

Voor de start-up van dit project hebben wij uw steun nodig. Voor de productie van de TanziPads hebben we nood aan duurzaam materiaal. Het totaal pakket zal bestaan uit 4 herbruikbare maandverbanden, aangepaste zeep en een info sheet. Ook voor de opleidingen van de vrouwen en de schoolkinderen willen wij voorzien in degelijke lesmaterialen. Dankzij de samenwerking met Village to Village, een NGO ter plaatse aanwezig , is een goede opvolging en bijsturing mogelijk.

 

Met een duurzame oplossing geeft dit project ook meisjes in Tanzania de kans om naar school te gaan. Het creëert werkgelegenheid en bevordert de broodnodige gendergelijkheid en empowerment van meisjes en vrouwen in hun community.

 

 

 

Meer informatie

 

Youtube TanziPads: https://www.youtube.com/watch?v=YpRelilVhSk

 

Uchira Children’s Fund: http://uchirachildrensfund.org

 

Academics for Development: http://www.academicsfordevelopment.be

 

 

 

 

 

 

 

 

No updates yet.

Funders

€ 15,00

Good project. go Pia, go Pia

avatar
Anonymous

€ 50,00

Veel succes Christopher! Pascale & Matti

avatar
Anonymous

€ 200,00

First of all, congratulations on this wonderful initiative​. Things like these can really make a huge difference in the life of these girls and give them a better chance to get educated and stop being discriminated. Lynn & Noel

Christopher, veel succes toegewenst, vanwege Koen de Rop!!

avatar
Anonymous

avatar
Anonymous

€ 200,00

Christopher, this message is from the Litos!!! : we are very proud of you, take really good care of yourself and good luck with this beautiful project. LITOS

€ 100,00

Nice to see that young people are spending their free time in such projects and this deserves every support! Viviane & Luc Hardeel

avatar
Anonymous

€ 50,00
€ 25,00

Good deed Chris. Good luck. Samad

€ 50,00

Veel succes met jullie project. Lou en Sylviane

avatar
Anonymous

€ 50,00

;-)

€ 15,00

My dearest "primo-sobrino", What a wonderful initiative! I wish you all the best, and I hope you are able to reach your goal. Big kiss, Dani

Chris, I'm so proud of you and your project. I'm thrilled that you are helping girls in Tanzania. It's not much but I hope I contribute to reaching the goal. Love always. Mouna

avatar
Anonymous

€ 50,00

Succes Christipher and friends!!! Willem and Georgina XX

avatar
Anonymous

€ 20,00

hope you reach your goal.

avatar
Anonymous

€ 100,00

Veel succes! Make it a life experience! Be careful! Alain Cools

avatar
Anonymous

€ 500,00

Good luck all of you! It's a great project and very noble of you to help those kids!!

avatar
Anonymous

avatar
Anonymous

€ 100,00

Good Luck!!!!

avatar
Anonymous

Such an amazing project! Just yesterday i was in panic for not having the exact sanitary pads from a specific brand for myself and today your project opened my eyes on the things I take for granted while on the other side of the world, people are struggling and cant afford to buy them. I hope you and your friends can help change the quality of life of these girls.

avatar
Anonymous

€ 10,00
€ 241,00

De kinderen van de Vrije Basisschool De Krinkel Ruisbroek kochten appels. Met de opbrengst steunen wij dit mondiaal project. Succes!

avatar
Anonymous

€ 50,00

avatar
Anonymous

€ 100,00

lieve Lotte ik moedig jullie aan om daar een goed gevoel aan over te houden van rechtvaardigheid, hulp en zorg. succes met jullie werk daar groetjes Juf Gert

avatar
Anonymous

€ 20,00

Try also to IndieGoGo. Good luck with your project

avatar
Anonymous

€ 10,00

Reasons to invest

-Lokaal
-Gesteund door erkend NGO

Focus points

-Schommelingen in de prijs van de ruwe materialen
-er is nog de nodige opleiding van de lokale bevolking vereist

Opportunities

-Er is nood aan een duurzame oplossing die vrouwen en meisjes in Tanzania gelijke kansen geeft in hun opleiding en verder leven.

Competitors and threats

-Doorbreken van het taboe
-Productie gestroomlijnd krijgen

crofun newsletter