15.58%
8
People funded this project
€ 405,00
funded of € 2.600,00
Flexible Funding
0
Days to go
Bieke Wouters

Hallo, ik ben Bieke en geef al enkele jaren op vrijwillige basis Portugees in cursuscentra.  Een leerlinge van mij is in 2010 verhuisd naar Brazilië (Bahia) en langs die weg hebben we Ravi leren kennen (toen 11 jaar).  Drie jaar later kregen we van mijn leerlinge de vraag of we niet konden steunen om Ravi , een meisej uit het dorp, te helpen zodat ze naar de middelbare school zou kunnen gaan (in Brazilië privé onderwijs).  Het inzamelen van geld heb ik toen op mij genomen en door met enkele mensen samen te leggen, heeft Ravi (ondertussen 17) haar middelbare school kunnen afwerken zonder één herexamen.  Ze heeft er erg voor gevochten, want ze begon met een enorme achterstand.

De officiële instanties zijn niet geneigd om Braziliaanse kinderen uit te kiezen om te steunen bij hun studie, net omdat het onderwijs zo duur is. En kunnen studeren is de enige weg om uit de cirkel van de armoede te geraken.

Ravi zou graag verpleegster worden, zodat ze op haar beurt mensen kan helpen. En de opleiding hiervoor start volgend jaar in februari (5 jaar). 

Wij hopen dat we nog enkele mensen kunnen motiveren om mee te helpen de droom van dit jonge meisje  waar maken.

Mocht er na haar studie nog geld over zijn in ons fonds (waar we stiekem op hopen), dan gaat dit naar een gelijklopend project.

PS: Op de foto is Ravi  het blonde meisje (derde van links)

 

 

No updates yet.

Funders

avatar
Anonymous

€ 60,00

Info blog: https://elsgoos.wordpress.com/category/goede-doelen/ Bravo voor jullie langdurige financiële inspanningen om iemands kind een betere toekomst te geven. Dit moet gesteund worden!

avatar
Anonymous

€ 20,00

avatar
Anonymous

Veel geluk met dit project!

€ 100,00

Ik hoop dat jullie het voor elkaar krijgen - Succes!

avatar
Anonymous

avatar
Anonymous

€ 50,00

crofun newsletter