Beste geïnteresseerde,

 

OKO bestaat uit een groep studenten aan de pop- en rockschool PXL Music in Hasselt. Momenteel werken we aan een project rond wereldmuziek. We streven naar een mix van uitheemse en inheemse klanken. Door buitenlandse muzikanten bij ons project te betrekken, willen we aantonen dat we vaak beter communiceren met muziek, dan met woorden.

 

Via Sofie Gofin, van CAW Limburg, kwamen we in contact met Ibrahim. Deze Syrische jongeman vluchtte vorig jaar naar België. Hij liet daarbij noodgedwongen zijn hele familie, jeugd en al zijn bezittingen achter in Syrië. De jongen was in zijn thuisland bezeten door muziek, een passie die hij combineert met een grensloos talent. Ibrahim speelt prima piano en heeft een gouden stem, maar zijn talent komt pas écht bovendrijven bij het bespelen van de Üd (een peervormig gitaarachtig instrument dat veel gebruikt wordt in muziek uit het Midden-Oosten)

 

Het is intussen veel meer geworden dan een schoolproject. Ibrahims stem tovert een heuse glimlach op elk van onze gezichten. Het aankopen van zo'n handgemaakt Arabisch snaarinstrument is een grote investering voor een groep studenten, maar we willen zijn muzikale droom niet laten stoppen.

Ibrahims talent niet genoeg ondersteunen, zou een grote en toekomstbelemmerende fout zijn.

 

Ieder mens heeft het recht om zijn dromen na te jagen, daarom zien we de verdere ontwikkeling van deze jonge muzikant als onze plicht en u kan ons hierbij helpen.

 

Samen kunnen we die muzikale droom van Ibrahim verder zetten.

 

Enorm veel dank,

 

OKO

Funders

avatar
Anonymous

€ 50,00

crofun newsletter