29.83%
19
People funded this project
€ 895,00
funded of € 3.000,00
Flexible Funding
0
Days to go
KSA Rooyghem

FISCAAL AFTREKBAAR?

Wil jij je gift als bedrijf fiscaal aftrekbaar maken. Dat kan! Banglabari heeft een afspraak met Koning Boudewijnstichting en daarvoor moet je de volgende zaken doen (de vermelding van de mededeling is belangrijk!). Storten naar het onderstaande rekeningnummer met de bijhorende mededeling. Een berichtje naar info@ksarooyghem.be met het bedrag dat u heeft gestort voor het Houten Huis en uw naam/naam van uw bedrijf. Dan kunnen wij dit ook meenemen in het totaalbedrag dat we verzamelen voor Banglabari. 

  1. IBAN BE10 0000 0000 0404
  2. BIC BPOTBEB1
  3. Koning Boudewijnstichting
  4. Mededeling: “TGE – NL – WERELDFOUNDATION-HOUTEN HUIS ACTIE”

EVEN THE SMALLEST HOUSE, CAN BE A COSY HOME!

Hoe is het huis ontstaan?

Het Houten Huis is ontstaan, zoals dat gaat, op een doodgewone avond ergens in augustus 2014. KSA Rooyghem wilde dit jaar enkele grote activiteiten opzetten die onze beweging nog wat extra bekendheid moesten geven en in de verf moesten zetten als een jeugdbeweging van en voor Sint-Kruis. (zie ook onze epische krijtactie op de Kruispoortbrug). Het idee was om in de traditie van de modelkampen van de jaren zestig en zeventig. Toen werd een klein kamp opgezet op een openbare plaats, ook het kerkplein van Sint-Kruis, dat bezocht kon worden door de gemeenschap, gewoon om even te tonen wat wij als jeugdbeweging zoal doen. 

Wij een huis!

Nu, een modelkamp zoals in de jaren zeventig is mooi, maar niet meer helemaal mee met zijn tijd. Het mocht wat cooler, wat hipper, wat grootster zijn. Volgend jaar bouwen we, met de steun van stad Brugge, een nieuw lokaal op onze hoofdterreinen in de Engelendalelaan 18, ter vervanging van onze oude Barak. De oude barak heeft na meer dan 40 jaar dienst bij Rooyghem heel wat gezien en meegemaakt. Elke steen en stukje hout zit boordevol herinneringen en het afscheid valt dan ook zwaar. Wanneer de wind echter door de meer dan 80 jaar oude legerbarak waait en de gas- en elektriciteitsrekening de hoogte injaagt, is het tijd voor verandering. Wij dienden een dossier in bij stad Brugge en kregen na even wachten een positief antwoord op onze aanvraag in de vorm van geldelijke steun.

Eerder dit jaar werd de bouwvergunning goedgekeurd. De link was dan simpel: een groots event opzetten rond dit nieuwe lokaal in de geest van de modelkampen van vroeger. Om dit succesvol te maken moest het een combinatie zijn van iets waar wij goed in zijn en iets wat het grote publiek zou aanspreken. Wij zijn goed in sjorren en een bar, mini-festival, vuurwerk, eet-dorp, activiteiten voor de jeugd elke dag, spreken de menigte aan. Mission accomplished!

Zij een huis?

Een jeugdbeweging engageert zich voor jongeren, alle jongeren, van een bepaalde stad of gemeente. Een jeugdbeweging draait rond sociaal engagement dat zich vertaalt in activiteiten aanbieden aan jongeren en hen de kans geven om te groeien en zich uit te leven. Je beseft echter ook al snel hoeveel wij hier krijgen en hoe makkelijk en evident dit allemaal is voor ons. Daarom wilden we met Rooyghem van de gelegenheid gebruik maken om iets terug te doen, voor zij die het moeilijker hebben, voor wie het minder evident is om in een huis te spelen. Zo kwamen we via Rik Cloet, proost van KSA Torhout, bij Banglabari terecht, een organisatie die via microfinanciering mensen in Bangladesh helpen hun huis te financieren.  (Meer uitleg onder de tab Banglabari in het menu).

Wij een  huis, zij een huis?

Om dus iets terug te kunnen doen, uit dankbaarheid voor wat wij zo makkelijk kregen, verbonden we het Houten Huis aan een goed doel. Het idee was dan om zoveel als mogelijk lokale zaken, mense, sympathisanten, leden van Rooyghem, vrienden, ouders en nog zoveel meer mensen te verzamelen rond het Houten Huis om geld op te brengen voor Banglabari. Voor elke € 1000 die we kunnen inzamelen tijdens het Houten Huis gaat € 1000 euro rechtstreeks naar Banglabari. Daarmee kunnen we één gezin helpen om hun micro-lening op te nemen. Hoe meer wij dus kunnen inzamelen tijdens die week, hoe meer mensen wij kunnen gelukkig maken.

Funders

€ 25,00

Chique engagement gasten! Jullie maken "wij een huis, zij een huis" echt waar. Chapeau.

avatar
Anonymous

Reasons to invest

Het Houten Huis probeert samen met Banglabari mensen via microfinanciering een degelijk , hygiënisch huis te laten bouwen.

Focus points

Eenmalig evenement, zou gerust elk jaar mogen plaatsvinden. :)

Opportunities

Het is dus een unieke kans om hieraan deel te nemen en af te komen!

Competitors and threats

Slecht weer. ;)

crofun newsletter